A Glimpse of Little Tokyo

In the corner of Melawai, Blok M. There is a neighbourhood of japanese store, cafe and restaurant.  Even they had annual event called Ennichisai or Japanese Traditional Festival. After some incidents last year rumour said it discontinued, but they held it again this year! Yeay, so its hard to resist not to come to Melawai.

Coming to this festival reminds me about my teenager’s periode. I grew up watch anime, read manga and of course learning Japanese language. My grandpa once studied there and he’s very eager to know his grandchild learnt Japanese.

Seperti festival pada umumnya, disini ada pertunjukan musik, parade dan stand makanan (pastinya!!). Cuman saking banyaknya makanan jadi bingung mau makan apa. Hihi. Jadi akhirnya cuman jajan takoyaki.

20150509_155915

20150509_143823

Udah jauh-jauh ke Melawai tapi ga cobain restaurant disini itu kayaknya rugi banget. Husen pun mengusulkan makan di Kira-Kira Ginza. Restaurant ini gak terlalu besar sebenarnya. Suasana-nya Jepang banget. Ditambah waktu kita makan pengunjungnya selain gue dan Husen adalah dua laki-laki Jepang. Sebenarnya di bagian belakang restaurant ada ruang makan pakai tatami, sayang-nya udh di reserve jadi kita makan di bagian depan.

20150509_162447_LLS
Si item sok candid :p

Well, I ordered Tekka Maki dan Curry Rice sementara Husen pesan Udon. Fyi, gue tergila-gila dengan masakan Jepang. For me, this is the best curry rice I ever had. Bumbu-nya enak banget dan dagingnya lembuuuut banget. Untuk Tekka Maki-nya sendiri cukup surprise dengan rasa-nya karena nasi-nya dicampur wasabi. Must be very careful karena gue sendiri kurang suka rasa wasabi. Enggak sempet nyobain Udon-nya Husen sih, tapi dia juga bilang enak.

20150509_163204
itadakimasu~!

Karena ada acara Ennichisai ini Melawai rame banget. Jadi-nya enggak sempet keliling buat ke toko lainnya. Penasaran sih sama Papaya, supermarket yang jualan bahan-bahan masakan Jepang. Will come back here for sure!

Kira Kira Ginza Restaurant
Jl. Melawai 9 No. 30, Melawai, Jakarta

Click to add a blog post for Kira - Kira Ginza on Zomato

Advertisements

One thought on “A Glimpse of Little Tokyo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s